Recepty > polévky > mrkvová polévka z vývaru
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr vývaru z kostí, 2 lžíce másla, 1 cibule, 4 mrkve, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml mléka, 1 vejce, sůl, zelená petrželka
Recept na přípravu:
V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev a chvíli dusíme. Poté přimícháme mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a vaříme tak dlouho, až mrkev změkne. Když je mrkev měkká, přilijeme mléko a ještě chvíli povaříme. Do horké mrkvové polévky vmícháme rozšlehané vejce, ochutíme solí a ozdobíme nasekanou petrželkou.
Další recepty:
Koprová polévka z kopru.
Tyrolské knedlíčky do polévky - na drobné kostičky nakrájenou slaninu vyškvaříme...
Uzený vývar - uzená žebra vložíme do studené vody...
Vepřová kýta na zelenině a šunce.
Křenová omáčka je vhodná k hovězímu masu.
Mrkvová polévka se zakysanou smetanou a bílým jogurtem.
Kotlety na zelenině pečeme v troubě.
Koprová kulajda se smetanou.
Tukožroutská polévka kterou jíme týden.
Koprová omáčka s hovězím a knedlíkem.
Křenová polévka ze zelného nálevu.
Ochutnejte recept mrkvová polévka z vývaru.