Recepty > zeleninové > mrkvové šátečky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
250 g mouky, 150 g másla, 200 g nastrouhané mrkve, 1/2 prášku do pečiva, marmeláda, další mouka na vysypání válu
Postup přípravy:
Z mouky, másly, mrkve a prášku do pečiva uhněteme těsto a na moukou vysypaném válu vyválíme 2-3 mm silný plát do tvaru čtverce. Poté plát rádýlkem rozkrájíme na malé čtverečky o hraně cca 5x5 cm, doprostřed vložíme bobeček marmelády a všechny rohy spojíme do šátečku. Šátečky poklademe na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180°C po dobu přibližně 25 minut. Dobrou chuť.
Další jídla:
Ratatouille je francouzský recept.
Rybí karbanátky na které použijeme tresku.
Zeleninová polévka s vajíčkem.
Mrkvová polévka z vývaru zdobená nasekanou petrželkou.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Houbové karbanátky obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji.
Cuketová polévka s brambory podáváme na stůl.
Velikonoční nádivka s kopřivami kterou podáváme nakrájenou na plátky.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Kuřecí karbanátky podáváme s vařenými brambory.
Zeleninová pánev na řecký způsob
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo mrkvové šátečky.