Recepty > polévky > mrkvovka s brambory
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 středně velký brambor, 500 ml zeleninového vývaru, 3 mrkve, sůl, pepř, polovina svazku petrželky
Recept na přípravu:
V zeleninovém vývaru vaříme na kostky nakrájený brambor. Poté přidáme nastrouhanou mrkev, necháme přejít varem a vaříme přikryté 15 minut. Nakonec polévku osolíme, opepříme a posypeme jemně nasekanou petrželkou.
Další recepty:
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme provařit.
Zeleninový krém s mlékem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Zelňačka s cizrnou a zeleninou.
Zelňačka s fazolemi a šlehačkou.
Ruský boršč ke kterému přidáme lžíci zakysané smetany.
Cuketová polévka s brambory a hráškem.
Staročeská vánoční polévka z ryb a hrachu.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Polévka z ovesných vloček vařená, až vločky změknou.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Mrkvovka s rýží
Ochutnejte recept mrkvovka s brambory.