Recepty > polévky > mrkvovka s rýží
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 mrkve, 40g rýže, 3 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, vegeta, petrželka, pažitka
Recept na přípravu:
Na jemné nudličky nastrouhanou mrkev zpěníme na rozehřátém másle, přidáme hladkou mouku, ještě chvilku smažíme a zalijeme dvěma litry vody, osolíme, přidáme trochu vegety, přisypeme rýži a vaříme, dokud není rýže měkká. Můžeme použít i rýži předvařenou, čímž budeme mít polévku dříve hotovou.
Při podávání zjemníme malým kouskem másla a posypeme sekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Další recepty:
Hustá květáková polévka s houbami.
Kuřecí vývar s drobením - kuřecí stehna omyjeme...
Zapečená rýže se zelím a vepřovým masem s křupavou kůrkou.
Zelná polévka s klobásou z kysaného zelí.
Červený boršč z hovězího a vepřového masa.
Zelné závitky - hlávku zelí uvaříme do poloměka...
Valašská kyselica z brambor, kyselé smetany a mléka.
Květáková polévka se zásmažkou z mouky.
Drůbeží vývar připravíme z koster a drůbků.
Celestýnské nudle použijeme do polévky.
Květáková polévka
Ochutnejte recept mrkvovka s rýží.