Recepty

Recepty > polévky > mrkvovo-bramborový krém

Mrkvovo-bramborový krém recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

6 velkých brambor, 4 velké mrkve, 2 kostky taveného sýru, sůl

Recept na přípravu:

Brambory a mrkev očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do 1,5l vody. Když je zelenina měkká, přidáme tavený sýr nebo zakysanou smetanu a ponorným mixérem rozšleháme dohladka. Dochutíme podle chuti. Můžeme dát kromě mrkve i jinou kořenovou zeleninu. Záleží na tom, co se najde doma. Bramborovo-mrkvový krém můžeme na talíři posypat sekanou petrželkou nebo pažitkou.

Další recepty:
Kulajda bez hub s nasekaným koprem.
Krkonošské kyselo se sušenými houbami.
Bramborová polévka se sušenými houbami, zeleninou a bylinkami.
Čínská švestková omáčka správné hustoty.
Kyselá houbová omáčka kterou zjemníme kouskem másla.
Borůvkový krém podáváme jako dezert.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Krémová česnečka s prolisovaným stroužkem česneku.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Smetanová celerová polévka kterou dochutíme kostičkami nakrájené osmažené housky
Bílá bramborová polévka se šlehačkou.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Čočková polévka na kyselo zdobená petrželkou.
Mascarpone krém

Recepty
Motto

Mrkvovo-bramborový krém přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.