Recepty > polévky > mrkvovo-jablková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g mrkve, 2 lžíce slunečnicového oleje,1 jablko, 1 větší cibule, lžíce tumeriku neboli curcuma, sůl, pepř, 1,2 litru vody, tři vrchovaté lžíce smetany a smetana na ozdobení na talíři
tarý chleba a olej na osmažení
Recept na přípravu:
Na dvou lžicích rozpáleného oleje, na které nasypeme lžíci turmeriku. Necháme po dobu jedné minuty míchat a poté přidáme cibulku nakrájenou na kostičky, oloupanou mrkev nakrájenou na kolečka a jablko nakrájené na kousky. Vše zamícháme na prudko a pak hrnec odložíme malinko bokem a necháme za občasného míchání 15 minut jemně restovat. Po 15 minutách nalijeme 1200 ml vody, trochu soli a pepře a vše rozmixujeme. Hrnec vrátíme na sporák a přidáme se do něj tři vrchovaté lžíce smetany. Smetana se nechá rozpustit a polévku můžeme podávat. Podáváme jí s opraženým chlebem na oleji chleba nakrájíme na kostičky a opražíme na pánvi s olejem. Polévku v talíři pak ještě zdobíme jednou lžící smetany.
Další recepty:
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Pikantní česnečka kterou posypeme drobně nakrájenými vejci.
Italská rajčatová omáčka kterou ozdobíme lístky bazalky.
Slepičí vývar pomalu vaříme do změknutí nudlí.
Rychlá polévka z červené čočky kterou vaříme, až čočka zežloutne.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Bramborová polévka s koprem do které přidáme rozkrájená vejce.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Svíčková z dýně hokaidó překvapí svou chutí.
Polévka z dýně Hokaido
Mrkvovo-jablková polévka má své kouzlo.