Recepty > polévky > mrkvovo-pórková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 pórek, 2-3 mrkve, trocha oleje nebo másla, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 4 kuličky nového koření, lžíce hladké mouky, vegeta
Recept na přípravu:
V hrnci rozpálíme tuk, přidáme najemnoo pokrájený pórek a za stálého míchání smažíme do změknutí. Poté přidáme mouku a ještě chvíli mícháme. Zalijeme studenou vodou, přidáme nastrouhanou mrkev, nové koření, osolíme a vaříme doměkka (asi 10 minut). Před koncem varu přidáme špetku mletého pepře, nastrouháme kousek muškátového oříšku, ochutíme vegetou nebo jen dosolíme. Necháme přejít varem a vypneme.
Další recepty:
Rajská polévka z protlaku se zavařenými těstovinami.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Omáčka na špagety z rajčat kterou rozmixujeme, osolíme a okyselíme.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Bramboračka s kroupami do níž vmícháme posekanou petrželovou nať.
Kuřecí vývar s nudlemi dochucená nadrobno nasekanou petrželkou.
Pórková polévka s vajíčkem s petrželkou.
Rajská polévka s ovesnými vločkami kterou ozdobíme kysanou smetanou.
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Jihočeská bramboračka kterou ochutíme octem.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Pórková polévka s taveným sýrem
Mrkvovo-pórková polévka přináší na talíře svoji chuť.