Recepty > polévky > mrkvový krém s pomerančem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg mrkve, 1-2 petržele, 1 středně velká cibule nakrájená na plátky, 100 g másla, 1 lžička římského kmínu, šťáva z 2 velkých pomerančů, 750 ml zeleninového vývaru nebo vody, 150 ml sladké smetany
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle smažte ve velkém hrnci cibuli s mrkvemi a petrželí, dokud nezačne cibulka lehce karamelizovat. Přidejte kmín, pomerančovou šťávu a nechte jemně pár minut probublávat než přidáte vývar. Přiveďte k varu a vařte dokud mrkev nebude dostatečně měkká na rozmixování. Rozmixujte na hladký krém, pokud je příliš hustý, přidejte ještě trochu vývaru nebo vody. Přidejte smetanu a ještě krátce prohřejte před podáváním.
Další recepty:
Vločková polévka s mrkví a jogurtem.
Kuřecí česnečka s prolisovaným česnekem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Rychlá nudlová polévka se strouhaným sýrem.
Polévka z hříbků do níž přidáme prolisovaný česnek.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Pyré z brambor má máslovou konzistenci.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutek.
Krémová česnečka z mléka.
Mrkvový krém se zázvorem rozmixujeme dohladka.
Hráškový krém
Mrkvový krém s pomerančem přináší na talíře svoji chuť.