Recepty > polévky > mrkvový krém se zázvorem
Suroviny potřebné pro přípravu:
7-8 mrkví, 1 cibule, 1 petržel, 1 brambor, kousek čerstvého zázvoru, 2 lžíce oleje, čerstvý koriandr, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli i brambor oloupeme a také nakrájíme. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a smažíme za stálého míchání do zesklovatění. Přidáme mrkev, petržel, bramboru a ještě chvíli smažíme. Zalijeme 1,5-2 litry vody a uvaříme doměkka (asi 10 minut). Poté přidáme nastrouhaný zázvor, lžíci posekaného koriandru a povaříme ještě 5 minut. Odstavíme a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme.
Při podávání ozdobíme plátky mrkve a koriandrem.
Další recepty:
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Rychlá nudlová polévka se strouhaným sýrem.
Polévka z hříbků do níž přidáme prolisovaný česnek.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Vločková polévka s mrkví a jogurtem.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Pyré z brambor má máslovou konzistenci.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutek.
Krémová česnečka z mléka.
Kuřecí česnečka s prolisovaným česnekem.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Hráškový krém
Mrkvový krém se zázvorem přináší na talíře svoji chuť.