Recepty > polévky > mrkvový krém se zázvorem a pomerančovou šťávou
Suroviny potřebné pro přípravu:
600 g oloupaných mrkví nakrájených na větší kusy, 10 g másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 malá cibule nakrájená nadrobno, 2 velké stroužky česneku nakrájené na plátky, 4 cm čerstvého zázvoru oloupaného a najemno nastrouhaného, 2 pomeranče, 1 kostka zeleninového bujónu, sůl, pepř, nať petržele nebo libečku na ozdobu
Recept na přípravu:
V hrnci rozehřejeme máslo a olivový olej. Přidáme mrkev, cibuli, česnek a zázvor a při mírné teplotě restujeme za občasného míchání 10 minut. Zalijeme 750 ml horké vody, přidáme kostku vývaru a přivedeme k varu. Vaříme pomalu 10-15 minut, až mrkev změkne. Odstavíme, necháme zchladnout a rozmixujeme na hladko. Těsně před podáváním vmícháme vymačkanou šťávu z pomerančů, ale už znovu nepřihříváme. Osolíme a opeříme podle chuti a podáváme ozdobené zelenou nasekanou natí popř. lžičkou jogurtu.
Další recepty:
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Mrkvový krém se zázvorem rozmixujeme dohladka.
Vločková polévka s mrkví a jogurtem.
Kuřecí česnečka s prolisovaným česnekem.
Rychlá nudlová polévka se strouhaným sýrem.
Polévka z hříbků do níž přidáme prolisovaný česnek.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Pyré z brambor má máslovou konzistenci.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutek.
Krémová česnečka z mléka.
Mrkvový krém s pomerančem
Mrkvový krém se zázvorem a pomerančovou šťávou přináší na talíře svoji chuť.