Recepty

Recepty > polévky > mung dál

Mung dál recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 šálek dálu (předem namočeného přes noc), 7 šálků vody, 1 šálek rajské pasty, 5 lžic ghí (indické přečištěné máslo), 1/2 lžíce strouhaného zázvoru nebo 1/2 lžičky sušeného, 1/2 lžíce kmínu, 1/2 lžíce hořčičného semínka, 1 zelená chilli paprička, 1/4 lžičky asafoetidy, 1,5 lžičky kurkumy, 1 lžíce soli, čerstvé koriandrové listy na ozdobu

Recept na přípravu:

Ve čtyřlitrovém hrnci rozehřejte 3 lžíce ghí, přidejte asafoetidu, kurkumu a okapaný dál (indická luštěnina). Asi půl minuty smažte na středním plameni. Přidejte vařící vodu, zázvor a chilli. Priveďte k varu a vařte na mírném plameni pod pokličkou dokud se dál nerozvaří. V malém kastrolku rozehřejte zbytek ghí a připravte čóns z kmínu a hořčice. Vlijte do horkého dálu, osolte.

Další recepty:
Mléková polévka s nudlemi se pyšní jednoduchou přípravou.
Hlíva s těstovinami dochucený bylinkami.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Maďarský kuřecí perkelt do kterého protlačujeme sítem na halušky těsto.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Chlebová polévka se sýrem a šálkem smetany.
Jemná cibulačka je ochucena nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rýžová kaše s meruňkami i se šťávou.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Italská zeleninová polévka minestrone přináší čerstvou chuť Apeninského poloostrova.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Mléková polévka

Recepty
Motto

Ochutnejte recept mung dál.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.