Recepty > omáčky > muškátová omáčka s vepřovým masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g vepřové plece, 500 g brokolice, 2 velké mrkve, 1 velká cibule, polovina lžičky mletého muškátového květu, polovina lžičky mletého muškátového oříšku, 1 lžička mleté uzené papriky, polovina lžičky mletého černého pepře, sůl, 2 lžíce másla, hladká mouka, olej, vývar, zakysaná smetana
Jak připravit tento recept:
Na kostky nakrájené maso osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmasmahneme, aby se maso zatáhlo. Poté dusíme pod pokličkou za podlévání vývarem. V polovině dušení přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, muškátový oříšek a mletou papriku. Ke konci dušení přidáme na růžičky rozdělenou brokolici, na kolečka nakrájenou cibuli a muškátový květ. Necháme chvíli podusit, aby brokolice změkla (nesmí se však rozvařit) a nakonec zahustíme jíškou z másla a mouky.
Při servírování dáme na omáčku kopeček zakysané smetany.
Další recepty:
babiččina bramboračka, vepřové plátky na smetaně, česneková omáčka, boloňské špagety, vepřový řízek s omáčkou, zelná omáčka, křenovo hořčičná omáčka s vepřovým masem, nadívaný vepřový řízek, rajská omáčka s masovými kuličkami, cuketová omáčka s masovými kuličkami, houbová svíčková, okurková omáčka, babiččina rajská, vepřové plátky s žampionovou omáčkou
Dobrou chuť vám přeje muškátová omáčka s vepřovým masem.