Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > mušle cukroví

Mušle cukroví

Suroviny potřebné pro přípravu:

Těsto: 400g hladké mouky, 300 tuku (150g sádla+150g másla), 6 lžic mléka, 1 lžička cukru, 30g droždí, špetka soli
Náplň: 120g másla, 120g moučkového cukru, 3 žloutky, 100g loupaných mletých mandlí, necelé 200ml smetany
moučkový a vanilkový cukr na obalení

Recept na přípravu:

Z vlažného mléka, droždí a cukru rozmícháme kvásek a necháme vzejít. Vykynutý kvásek vmícháme do ostatních surovin, zpracujeme těsto, uděláme kouli, dáme do velkého kastrolu se studenou vodou a necháme přes noc pod vodou vykynout.

Druhý den těsto osušíme, vyválíme na 1/2 cm, vykrájíme zubatá kolečka, na polovinu kolečka dáme trochu náplně a přeložíme.

Pečeme v předehřáté troubě na 200°C, obalujeme v cukru.

Náplň: Smetanu necháme přejít varem a vychladíme. Důkladně utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky a znovu utřeme. Po lžičkách přidáváme smetanu a mandle a nakonec ještě promícháme.

Další recepty:
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Jahodové řezy s želatinou můžeme dozdobit šlehačkou.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Recepty na vánoční cukroví různého druhu.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Hraběnčiny řezy s rybízem pečeme při 170 °C.
Plněné čokoládové košíčky, vánoční cukroví.
Mrkvové placky pečeme z obou stran dozlatova.
Jahodové řezy

Recepty
Motto

Mušle cukroví vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.