Recepty > játra > myslivecká játrová směs na topinky
Potřebné ingredience:
500 g jater z mladšího kusu, 1 větší cibule, 2-3 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, špetka muškátového květu, tlučený hřebíček, 10 dkg nadrobno pokrájených hub (žampiony), tuk
Postup přípravy:
Odleželá játra v kyselém mléce omyjeme, osušíme a co nejjemněji nasekáme nebo pomeleme s cibulí a česnekem, přidáme tlučený hřebíček a muškátový květ a nadrobno pokrájené houby (žampiony). Vše promícháme a v horkém tuku rychle opečeme za stálého míchání. Nakonec směs dosolíme a opepříme mletým pepřem.
Mysliveckou játrová směs na topinky podáváme namazanou na topinky.
Recepty na další jídla:
Pečené jitrnice osmažíme dozlatova ze všech stran.
Kuřecí játra na slanině pokud je potřeba dosolíme.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Drůbeží játra Stroganov posypeme nakrájeným koprem.
Kuřecí směs s těstovinami do které přidáme rajčata a papriku.
Drůbeží játrová paštika kterou vložíme do nádobek.
Ďábelské topinky posypeme sýrem.
Kuřecí směs na bramboráčky dochutíme sojovou omáčkou.
Kuřecí kapsa plněná žampiony osmažená na oleji.
Játrová směs na topinky do které přidáme utřené stroužky česneku.
Kuřecí játra na červeném víně přelijeme trochou vody a podusíme.
Masová směs na tousty recept
Myslivecká játrová směs na topinky se vyjímá na talíři a chutná v ústech.