Recepty > polévky > myslivecká polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
200g zvěřiny (přední maso srnčí, jelení, daňčí, mufloní), 200g zvěřinových nebo hovězích kostí, 2 litry vody, nové koření, celý pepř, kousek cibule, 100g kořenové zeleniny, 50g hub (žampiónů), 4 lžíce sterilovaného hrášku, 20g másla, 60g domácích nudlí, masox, pažitka, sůl
Recept na přípravu:
Očištěnou zvěřinu a kosti spařte vařící vodou, opláchněte, zalijte studenou vodou, přidejte sůl, cibuli, pepř, nové koření, přiveďte k varu a vařte na malém plaménku (nebo v tlakovém hrnci) až maso změkne. Dvacet minut před koncem varu přidejte mrkev, celer, petržel. Očištěné houby pokrájejte na plátky, osmažte na másle, přidejte do proceděného vývaru a krátce povařte. Maso oberte z kostí, pokrájejte na kousky a vložte do vývaru současně s okapaným sterilovaným hráškem a nudlemi, které jste uvařili v osolené vodě, propláchli studenou vodou a nechali okapat. Polévku doplňte vařící vodou na objem 1,3 litru, dochuťte masoxem a při podání posypte drobně pokrájenou pažitkou.
Další recepty:
Zeleninový krém zasypeme zelenou petrželkou.
Kyselica s klobásou kterou nakrájíme na kolečka.
Zeleninová polévka s houbami jíž dochutíme smetanou.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Toskánská cibulačka podle italského receptu.
Zeleninová pánev na řecký způsob voní středomořským světem.
Španělská česnečka z osmahnutého česneku.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Zelná polévka z kysaného zelí s párkem který nakrájíme na kostičky.
Smetanová polévka s houbami a zelenou pažitkou.
Valašská kyselica s brambory.
Myslivecká omáčka s vínem
Myslivecká polévka má své chuťové kouzlo.