Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > recept na ječné lívance

Recept na ječné lívance

Suroviny potřebné pro přípravu:

150 g ječné celozrnné mouky, 40 g ovecné vločky, 1/2 kypřícího prášku, špetka soli, 350 ml rostlinného mléka

Recept na přípravu:

Mouku, vločky, kypřící prášek a sůl promíchejte, zalijte mlékem a dobře našlehejte. Nechte 5 minut odpočívat. Nebojte se, že je těsto po zamíchání řídké, ale po odpočinku ječná mouka nasaje dostatek tekutiny a konzistence těsta bude akorát. Po odležení těsta smažte na pánvi lívance. Lívance podáváme s rostlinnou šlehačkou, jahodami a polité trochou javorového sirupu.

Další recepty:
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplé k čaji.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Hraběnčiny řezy s marmeládou potřeme sněhem s cukrem.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Extra rychlé lívance ochutíme marmeládou nebo jinou ňaminkou.
Lívance bez kynutí potřeme džemem.
Muffiny s kousky čokolády, da jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Hraběnčiny řezy s rebarborou dáme péci do trouby.
Ricottové lívance

Recepty
Motto

Recept na ječné lívance vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.