Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > na na laskonky s karamelovým krémem

Recept na laskonky s karamelovým krémem

Suroviny potřebné pro přípravu:

165 g pískového cukru, 85 g mletého kokosu, 3 bílky, 50 g moučkového cukru
Náplň: karamelový krém

Recept na přípravu:

Pískový cukr šlehejte s bílky v kotlíku v horké lázni do pěny asi 15 minut. Pěna musí být tuhá. Poté ji nechte mírně zchladnout a přidejte mletý kokos smíchaný s moučkovým cukrem. Vymíchanou hmotu (nešlehejte) naneste přes šablonu na laskonky na plech vyložený pečícím papírem. Povrch uhlaďte a zbytek pěny stáhněte.

Šablonu opatrně zdvihněte a laskonky pečte v troubě vyhřáté na 120 °C asi 15 minut. Poté teplotu stáhněte na 80 °C a laskonky při otevřených dvířkách dosušte. Nachte vychladnout a slepujte karamelovým krémem.

Další recepty:
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Domácí ovocná dřeň kterou nechte zamrazit.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Jahodová zmrzlina do formiček nebo mističek.
Domácí zmrzlina z kysané smetany a ovoce.
Havana dort ozdobíe mletými lískovými ořechy.
Jablečná dřeň rozmixovaná ručním mixérem.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Domácí smetanová zmrzlina zmražená v mrazáku.
Rohlíčky s krémem máčíme v čokoládové polevě.
Domácí zmrzlina bez přístroje polít čokoládovou polevou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Jahodová dřeň kterou dáme zmrazit.
Jahodová polévka

Recepty
Motto

Recept na laskonky s karamelovým krémem vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.