Recepty > moučníky a dezerty > recept na lívance podle babičky
Suroviny potřebné pro přípravu:
700 ml mléka, 500 g hladké mouky, 30 g droždí, špetka soli, citronová kůra, vanilka, 1 vejce, cukr dle chuti
Recept na přípravu:
Smícháme všechny suroviny a necháme 10 minut kynout. Potom na pánvi či lívanečníku připravíme lívance, které můžeme podle chuti např. potřít máslem nebo marmeládou, šlehačkou, posypat moučkovým cukrem se skořicí...
Další recepty:
Rýžový nákyp s jablky vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Hraběnčiny řezy s marmeládou potřeme sněhem s cukrem.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Extra rychlé lívance ochutíme marmeládou nebo jinou ňaminkou.
Lívance bez kynutí potřeme džemem.
Muffiny s kousky čokolády, da jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Hraběnčiny řezy s rebarborou dáme péci do trouby.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplé k čaji.
Ricottové lívance
Recept na lívance podle babičky vykouzlí na stole lahodnou chuť.