Recepty > vegetariánské > pampeliškový med
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
400 květů pampelišek, 2 citrony, 2 kg cukru krystal
Postup přípravy:
Natrháme 400 rozvinutých květů pampelišky. Květy propereme ve vodě a vložíme do 4 litrového hrnce. Zalijeme 2 litry vody. Citrony nakrájíme na kolečka, odstraníme z nich pecky a přidáme je do hrnce k pampeliškám. Vše necháme vařit. Od bodu varu vaříme asi 15 minut. Pak necháme směs vylouhout do dalšího dne.
Druhý den směs přecedíme přes plátno do čistého většího hrnce. Do přecezené pampeliškové šťávy přidáme cukr a za častého míchání směs vaříme 1,5 hodiny, než se med začne táhnout. Hotový med nalijeme do čistých sklenic a uzavřeme víčkem.
Další recepty:
Houbové knedlíčky do polévky se strouhankou.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojové omáčky.
Jablka v županu pečeme dozlatova.
Zapečené houby s hermelínem zapečeme při teplotě 200 °C.
Boloňská omáčka na špagety posypaná strouhaným sýrem.
Tempeh smažený se zelím podáváme s rýží jako přílohou.
Chlebová polévka s vajíčkem.
Knedlíčky z pohanky podáváme k omáčkám.
Dušené žampiony s bambusem za stálého míchání krátce podusíme.
Recept na sojové mléko z bobů.
Boloňské špagety uvaříme al dente.
Jak se dá připravit chilli omáčka tak, aby náležitě pálila.
Polévka z cizrny kterou posypeme sekanou petrželkou.
Špagety se sojovou boloňskou omáčkou a knedlíčky z pohanky
Dozvíte se zde, jak se připravuje pampeliškový med a recept na jeho přípravu.