Recepty > hovězí maso > nadívaná hovězí pečínka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
750 g zadního hovězího masa, 150 g mletého masa, 2 stroužky česneku, 1 svazek zelené petrželky, 2 lžíce sojové omáčky, mletý pepř, sůl, 2 lžíce tuku, 300 ml masového vývaru, 750 g brambor, nit nebo provázek
Postup přípravy:
Do mletého masa přimícháme prolisovaný česnek a nadrobno pokrájenou petrželku. Směs ochutíme sojovou omáčkou a pepřem. Hovězí maso zbavíme povrchového tuku a blan, omyjeme jej a osušíme. Ostrým nožem v něm po celém obvodu vytvoříme několik hlubších zářezů. Maso naplníme nádivkou a ovážeme. Poté jej osolíme a opepříme, vložíme do pekáčku a přelijeme rozpuštěným tukem. Po 20 minutách pečení ve vyhřáté troubě maso zalijeme trochou vývaru. Po 45 minutách vložíme oloupané, na plátky nakrájené a osolené brambory, zalijeme zbylým vývarem a pečeme doměkka. Hotovou pečeni necháme trochu zchladnout a nakrájíme na plátky, které na talíři obložíme pečenými brambory a posypeme zelenou petrželkou. Podáváme se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou.
Další recepty:
španělské ptáčky, svíčková omáčka z hovězího zadního, hovězí guláš, rajská omáčka s hovězím masem, chili con carne, segedínský guláš, ruský boršč, hovězí plátky na houbách, býčí žlázy na másle, hovězí steaky, kedlubnové zelí s hovězím masem, plněná hovězí roláda, ptáčky se zeleninou, svíčková omáčka na smetaně, guláš z býčích žláz
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.