Recepty > kuře > nadívané kuře zgödöllö
Potřebné suroviny:
1400 g kuřete
150 g kuřecích jater
100 g hub
30 g petrželky
100 g másla
sůl
mletý pepř
2 dl mléka
4 housky
4 vejce
majoránka
0,5 dl oleje
200 g slaniny
Postup přípravy:
Houby omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Podobně nakrájíme i husí játra a houby i játra osmahneme v polovině množství másla. Okořeníme solí, mletým pepřem a petrželkou. Housky namočíme do mléka. Žloutky smícháme se zbylým máslem, přidáme připravenou směs hub s játry a rovněž dobře vymačkané housky. Okořeníme solí, pepřem, majoránkou a vše promícháme. Nakonec přimícháme ušlehané bílky. Kuřata omyjeme a zvenku i zevnitř osolíme. Rukou uvolníme kůži směrem od krku a do uvolněné kapsy mezi kůží a masem vměstnáme připravenou náplň. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a obalíme jimi prsa kuřete. Takto připravená kuřata položíme do pekáčku a s trochou oleje dáme péci v troubě předem vyhřáté na teplotu 160°C dozlatova.
Další jídla:
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Pečená husa s bílým zelím a houskovým knedlíkem.
Kachna na divoko okyselená citronovou šťávou a vínem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme.
Kuřecí medailonky podáváme s chlebem.
Nadívaná holoubata upečeme ve vyhřáté troubě.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Pečená husí stehna podáváme s bramborovou kaší.
Marinované kuře podáváme s rýží či bramborem.
Kachna na medu, jako přílohu podáváme vařené brambory.
Krůtí řízky recept
Recept na přípravu jídla nadívané kuře zgödöllö přináší na talíř inspiraci.