Recepty > kuře > nadívané kuřecí kůžičky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
kuřecí kůže, 1 cibule, 2-3 kusy kuřecích jater, olej, 2 krajíce chleba, mléko, sůl, pepř, grilovací koření, celý kmín, muškátový květ česnek, vejce, petrželová nať
Postup přípravy:
Na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájená játra, směs odstavíme, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a muškátový květ. Chleba nakrájíme na kostičky, které rozmočíme v mléce, jemným stiskem vytlačíme mléko a přidáme ke směsi, promícháme a přidáme vajíčko. Játrovou směs navrstvíme na kuřecí kůžičky a svineme do balíčků, které pklademe na dno pekáče, osolíme, posypeme grilovacím kořením a celým kmínem, zalijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme na 15 minut do rozpálené trouby. Po této době odkryjeme a pečene ještě dalších 15 minut.
Podáváme s vařenými brambory či pečivem.
Další jídla:
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Krůtí maso na paprice zahustíme.
Kuře na divoko s bramborovou kaší.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Zelím nadívané kuře naporcujeme, vyjmeme z něj zelí a podáváme.
Velikonoční nádivka pečená v strouhankou vysypaném pekáči.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Marinovaná kuřecí křídla upečená v troubě.
Kuře s nádivkou má zlatavý povrch.
Játra na divoko s brusinkami.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Pečená krůta s nádivkou
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo nadívané kuřecí kůžičky.