Recepty > houby > nadívaní smrži
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g smržů, 200 ml smetany, 2 vejce, na nádivku potřebujeme: 2 - 3 housky, 200 ml mléka, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, strouhanka, 1 játrová paštika, sůl, majoránka, muškátový oříšek
Recept na přípravu:
Smržům uřízneme třeň tak, abychom mohli vzniklým otvorem naplnit dutou houbu nádivkou. Nádivku si připravíme tak, že housky nakrájené na kostičky namočíme v mléce. Vymačkáme z nich přebytečné mléko a umeleme na masovém strojku společně s cibulí a anglickou slaninou. Přidáme paštiku, 2 žloutky a koření. Směs promícháme a plníme jí přiravené smrže. Naplněné smrže vyložíme do pekáčku a 15 minut pečeme. Poté zalijeme smetanou s rozkvedlaným vejcem a necháme dopéct do zlatova. Podáváme s brambory.
Další recepty:
Smaženice z hub s vajíčky.
Bedly na víně a slanině.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná jíškou.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Houbové karbanátky obalíme ve strouhance.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Žampionová polévka s koprem a brambory.
Hlívový guláš dochutíme majoránkou.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Kyselá houbová omáčka kterou můžeme omáčku zjemnit kouskem másla.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Nadívaná holoubata
Ochutnejte recept nadívaní smrži.