Recepty

Recepty > zelí > nakládané hlávkové zelí s křenem

Nakládané hlávkové zelí s křenem recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2,5 kg zelí, 2 dl nastrouhaného křenu, 1 velikou cibuli, 250 g pískového cukru, 3 dl octa, 1 dl oleje, 3 sáčky přípravku Deko

Recept na přípravu:

Zelí a cibuli nakrájíme, nebo ještě lépe nakrouháme, přidáme strouhaný křen, cukr, ocet, olej a Deko. Důkladně promícháme, napěchujeme do sklenic a pevně zavíčkujeme. Nesterilizujeme a uložíme do chladu a temna.

Další recepty:
Zelná polévka s klobásou kterou zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Tvarohová pomazánka s koprem pokapaná citronem.
Nakládaný balkánský sýr vložíme na dva dny do chladničky odležet.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Tvarohová pomazánka s ořechy a máslovými sušenkami.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Nakládaný hermelín uzavřeme a necháme nekolik dní uležet v lednici.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou dochutíme vegetou.
Zelňačka s klobásou do které přidáme kysanou smetanu na zjemnění.
Ryby nakládané na kyselo uložíme na chladném místě.
Nakládané domácí kysané zelí

Recepty
Motto

Ochutnejte skvělou chuť, kterou přináší nakládané hlávkové zelí s křenem.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.