Recepty > sýr > nakládané syrečky
Potřebné suroviny:
2 balení olomouckých syrečků, sůl, 2 cibule, 8 stroužků česneku, chilli, pepř, paprika, olej
Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky. Do mísy dáme rozbalené syrečky, přidáme cibuli, česnek, okořeníme dle chuti a zlehka promícháme. Směs dáme do sklenice. Neplníme až nahoru. Syrečky zalijeme olejem asi do výše 1/3 obsahu. Směs má tendenci nabobtnat a zvedat se, takže počkáme do druhého dne a až pak dolijeme olejem do plna. Jíme po dvou dnech od naložení s chlebem.
Recepty na další jídla:
Naložené olomoucké tvarůžky necháme uležet.
Koláč z olomouckých tvarůžků posypaný kmínem.
Třená niva k mazání na chleba.
Smažený hermelín osmažíme dozlatova.
Sýr smažený tak, aby nevytekl, jak toho docílit.
Kuřecí nudličky s Nivou a brokolicí podáváme s brambory jako přílohou.
Nakládaný romadúr necháme v lednici 2 dny proležet.
Romadúr pomazánka s vajíčkem.
Olomoucké tvarůžky na grilu s chlebem.
Hermelínová pomazánka do které přidáme trochu kečupu.
Nakládaný hermelín v nálevu.
Palačinky usmažíme z mléka, vajec a mouky.
Tvarůžková pomazánka s paprikou a cibulí.
Koláč se švestkami
Recept na přípravu jídla nakládané syrečky, ochutnejte tuto pochoutku.