Recepty > zelí > nákyp z kyselého zelí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g kyselého zelí, máslo, 500 g vařených brambor, sůl, 200 g šunkového salámu, 4 vejce, 1/8 litru mléka, pepř, muškátový oříšek, tři plátky sýra, 2 rajčata, pažitka
Postup přípravy:
Zapékací misku vymažeme máslem a vložíme do ní polovinu zelí, na které poklademe na plátky nakrájené brambory, obložíme jimi i okraje misky a trochu osolíme. Polovinu šunkového salámu nakrájíme na drobné kostičky a brambory jimi posypeme. Vše překryjeme zbylým zelím. Nákyp zalijeme rozšlehanými vajíčky s mlékem, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při střední teplotě asi 20 minut. Poté nákyp ozdobíme plátky sýra, rajčaty nakrájenými na čtvrtky a salámem na proužky a zapékáme dalších 15 minut. Nakonec posypeme drobně nakrájenou pažitkou.
Další recepty:
vepřo knedlo zelo, vepřová rolka se šunkou a sýrem, bůček na zelí, ruský boršč, segedínský guláš, vepřová směs se zelím a houbami na bramboráky, zapečená vepřová krkovice, zapečené vepřové plátky s okurkou, sedmihradské zelí, velikonoční nádivka, vajíčková tlačenka, kuřecí rolka, velikonoční nádivka s kopřivami
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.