Recepty > omáčky > nákyp z obilí a čočky s dýňovou omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
oves, pšenice špalda, čočka, cibule, natto, dýně hokaidó, pórek, čínské zelí, kvašené zelí
Jak připravit tento recept:
Špaldu a oves uvaříme společně v tlakovém hrnci. Potom rozemeleme na masovém strojku spolu s uvařenou čočkou. Přimícháme trochu natta, nakrájenou cibuli a koření dle chuti. Dáme péct do olejem vytřeného pekáče. Dýňová omáčka: Dýni a cibuli nakrájíme na kusy a se špetkou soli a tymiánem dusíme doměkka. Potom rozmačkáme nebo rozmixujeme. Omáčku již není třeba zahušťovat.
Další recepty:
Hamburská omáčka s houskovým knedlíkem.
Sojové maso na kmíně podáváme s těstovinami.
Těstoviny s vejci a kečupem.
Tempeh s rýží a zeleninou ke kterému vmícháme brusinky.
Zapečené těstoviny s uzeným masem a kyselou okurkou jako vhodnou přílohou.
Houbová svíčková mírně okyselená.
Plněný meloun podáváme horký, ihned po upečení.
Bavorská svíčková se lžičkou brusinek.
Koprová omáčka se smetanou.
Pikantní kuřecí guláš do kterého přidáme nudličky kuřecího masa.
Čočková polévka se zeleninou bez nutnosti ohřívání.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojovky.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Smaženice z hub
Dozvíte se zde, jak se připravuje nákyp z obilí a čočky s dýňovou omáčkou a recept na přípravu.