Recepty > kuře > nákyp z těstovin s drůbežím masem
Potřebné suroviny:
200 g těstovin, 200 g uvařeného nebo upečeného drůbežího masa, 1 lžíce nadrobno sekaných zelených natí pažitky, petrželky, libečku, 3 vejce, 250 ml smetany, sůl, muškátový květ, 40 g Hery na vymazání formy i na povrch, 50 g eidamu
Postup přípravy:
Ve vařící slané vodě uvaříme těstoviny. Pak je ocedíme a v míse je doplňujeme na kostičky nakrájeným vykostěným masem, osolíme, okořeníme muškátovým květem a doplníme nadrobno nakrájenými zelenými natěmi. Dáme do vymaštěné varné mísy nebo pekáčku a zalijeme ve smetaně rozšlehanými vejci. I na povrchu poklademe kousky tuku a dáme do dobře vyhřáté trouby zapéci. Podáváme se zeleninovým salátem.
Další jídla:
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Kuřecí řízky v jogurtu s bramborovou kaší.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Marinované kuřecí řízky na které položíme plátkový sýr.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Vepřové kotlety v alobalu
Recept na přípravu jídla nákyp z těstovin s drůbežím masem přináší na talíř svoji chuť.