Recepty > kuře > nákyp z těstovin s drůbežím masem, protlakem a Hermelínem
Potřebné suroviny:
200 g těstovin, sůl, 200 g upečeného nebo uvařeného drůbežího masa, 4 lžíce Hery, 4 lžíce rajčatového protlaku nebo kečup, tymián, 1/8 l smetany 12 %, 2 vejce, 1 Hermelín, tuk na vymazání formy
Postup přípravy:
Těstoviny dáme vařit do dostatečného množství vařící vody a vaříme podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny procedíme, promícháme s nadrobno nakrájeným masem, rozehřátým tukem a tlučeným tymiánem, případně dosolíme. Do dobře vymazané žáruvzdorné formy nebo do pekáčku dáme polovinu těstovin, pokapeme vše protlakem nebo kečupem a překryjeme druhou polovinou připravených těstovin. Vše zalijeme vejci rozšlehanými ve smetaně a ještě na povrchu pokryjeme plátky tence nakrájeného sýra. Dáme zapékat. Podáváme se zeleninovým salátem.
Další jídla:
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Marinované kuřecí řízky na které položíme plátkový sýr.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Vepřové kotlety v alobalu
Recept na přípravu jídla nákyp z těstovin s drůbežím masem, protlakem a Hermelínem přináší na talíř svoji chuť.