Recepty > ryby > naložená uzená ryba
Suroviny potřebné pro přípravu:
uzená ryba (makrela, halibut nebo kapr), cibule, citron (oloupeme), olej, naložená kapie, okurky
Nálev: 2 dl vody, 1 dl octa, celý pepř, 25g cukru
Postup přípravy:
Uzenou rybu vykostíme, zbavíme kůže, nakrájíme na plátky, naskládáme do sklenice, přičemž kousky ryby prokládáme kolečky cibule a okurek, proužky kapií a malými kostičkami citronu oloupaného z kůry. Průběžně zaléváme olejem a vychladlým nálevem. Naloženou uzenou rybu nakonec necháme v chladu proležet.
Další recepty:
Krkonošské kyselo podáváme s uvařenými brambory.
Pečený losos na másle ozdobený zelenou petrželí.
Grilované makrely během grilování otočíme.
Losos na másle si ponechá svojí růžovou barvu.
Naložené kuřecí řízky osmažíme i s nakládací směsí.
Marinovaný kapr je nechaný 2 dny proležet.
Krabí pomazánka s ananasem chutná na chlebu.
Marinovaný losos s koprem ozdobený citronem.
Krabí salát z tyčinek promícháme.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Uzená polévka s rýží do které můžeme přidat obrané maso.
Jednohubky s rybí pomazánkou do kterých vpíchneme párátko.
Čínská krabí polévka je připravená z krabů, které si předem uvaříme zvlášť.
Polévka z uzené ryby
Recept, podle kterého připravíte jídlo naložená uzená ryba.