Recepty > vepřové maso > naložené vepřové řízky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 vepřové řízky, olej
Přísady na směs: 2 vejce, 2 lžíce solamylu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička hořčice, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky kari koření, 5 prolisovaných stroužků česneku, 1/2 lžičky kmínu, sůl
Postup přípravy:
Vejce rozšleháme se solamylem, přidáme ostatní přísady, důkladně promícháme a do této směsi naložíme naklepané vepřové řízky. Necháme v chladu odležet asi 1 den a poté řízky i s nakládací směsí osmažíme na rozehřátém oleji.
Podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Další recepty:
maso na gril, vepřové maso na červeném víně, čínské vepřové řízky na pórku, opilé vepřové, arašídové řízky, segedínský guláš, vepřové maso na mrkvi, domácí klobásy, krakonošova ohnivá kýta, kotlety se sýrem, plněné vepřové řízky v trojobalu, zbojnické špízy, zavařené vepřové maso, ovocný řízek, kořeněná vepřová plec
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.