Recepty > omáčky > námořnická omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 ml rybího vývaru, 1/2 cibule, 3 dkg žampionů, 2 dkg másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 vaječný žloutek, sůl
Jak připravit tento recept:
Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na rozehřátém másle, přidáme na drobno pokrájené žampiony a společně podusíme. Nakonec zaprášíme moukou a zalijeme rybím vývarem. Podle chuti osolíme a krátce povaříme. Hotovou omáčku zjemníme vaječným žloutkem.
Další recepty:
Koprová omáčka se smetanou.
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Játra s anglickou slaninou a žampiony 3 minuty pomalu restujeme.
Citronová bábovka 40 minut pečená.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Sekaná se sýrem a křenem kterou pečeme asi 45 minut.
Majonéza z mléka s octem, pepřem a hořčicí.
Jednoduchá rajská polévka s citronovou šťávou.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Kotlety na šlehačce zalijeme šlehačkou.
Játrový sýr vaříme 1 hodinu.
Francouzská cibulová polévka s petrželovou natí..
Domácí tatarka s trochou pepře.
Anglická polévka
Dozvíte se zde, jak se připravuje námořnická omáčka a recept na přípravu.