Recepty > kuře > náplň sardelová
Potřebné suroviny:
20 g másla, 1 vaječný žloutek, 2 žemle, 1/16 l mléka, sardelová pasta, petrželka, 1 bílek na sníh
Postup přípravy:
Změklé máslo utřeme se žloutkem a přidáme na kostičky nakrájené, zvlhčené žemle, předem namočené v mléce. Doplníme sardelovou pastou a na drobno nakrájenou petrželkou. Zpravidla již nemusíme přisolovat. Teprve potom přidáme dobře ušlehaný sníh.
Další jídla:
Pečené kuře na žampionech přelijeme omáčkou.
Kuřecí náplň do tortily doplníme čerstvou zeleninou.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolky.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuře na paprice se smetanou a kompotem jako přílohou.
Slepice na paprice s těstovinami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pikantní kuřecí stehýnka podlijeme trochou vody.
Boršč v tlakovém hrnci podáváme s kopečkem kysané smetany.
Palačinky s masovou náplní
Recept na přípravu jídla náplň sardelová přináší na talíř svoji chuť.