Recepty > kuře > nejlepší kuře s nádivkou
Potřebné suroviny:
kuře, grilovací koření, sůl, máslo, 4-5 rohlíků, 3 vajíčka, zelená petrželka, anglická slanina, muškátový oříšek, kousek másla, mléko
Postup přípravy:
Nádivka: Rohlíky nakrájené na kostičky namočíme do mléka, prohněteme, přidáme vaječné žloutky, sůl, zelenou petrželku, anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, nastrouháme kousek muškátového oříšku, trošku soli a nakonec sníh ze z bílků, který opatrně vmícháme.
Kuře naporcujeme, osolíme, posypeme grilovacím kořením, poklademe plátky másla a dáme asi na 40 minut péci do trouby vyhřáté na teplotu 190 °C. Pak jej vyndáme, mezi díly kuřete nandáme nádivku a vrátíme péci ještě asi na 25 minut. Podáváme z bramborem.
Další jídla:
Kuřecí směs s těstovinami posypeme sýrem parmezán.
Treska se sýrovou omáčkou kterou ji přelijeme.
Omáčka z mandlí k uzenému masu.
Kuře s pohankovou nádivkou a játry.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Jarní bramborová polévka se sýrem.
Bramborová kaše z mléka a brambor.
Kuře s kopřivovou nádivkou podáváme s vařenými brambory.
Grilované kuře s nádivkou pečeme, až se vytvoří křupavá kůrčička.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Kuřecí nudličky se špenátem podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky.
Kuře s bramborovou nádivkou
Recept na přípravu jídla nejlepší kuře s nádivkou.