Recepty > vánoční cukroví > nepečené tatrankové koule
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
6 tatranek, 240 g změklého másla, 1 lžíce rumu, 360 g cukru moučka, 4 lžíce tatra mléka nebo 4 lžíce salka (pokud použijeme salko dáme méně cukru), strouhaný kokos na obalení
Postup přípravy:
Tatranky umeleme a smícháme s ostatnímí surovinami, vložíme do ledničky, ve které necháme uležet alespoň 1 hodinu. Poté z hmoty vytváříme koule, které obalujeme ve strouhaném kokosu.
Další recepty:
Kokosové kuličky ze strouhaného kokosu.
Kokosky máčené v čokoládě ve své spodní polovině.
Vanilkové rohlíčky obalíme v cukru.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme ořechem.
Vánoční kokosky ze Salka pečeme 7 minut.
Mozartovy koule namočíme v čokoládové polevě
Kokosky z bílků, cukru a kokosu.
Pařížské koule obalujeme v mletých oříšcích.
Vánoční pracny s kokosem ve vyhřáté troubě upečeme.
Vánoční cukroví pracny necháme proležet.
Nepečená kokosová roláda
Toto lahodné jídlo přináší recept na nepečené tatrankové koule.