Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > nepečený broskvový dort

Nepečený broskvový dort

Suroviny potřebné pro přípravu:

Korpus: 250g tvarohu ve vaničce, 4 lžíce cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 400ml mléka, piškoty
Ozdoba: velký kompot loupaných broskví, 1 vanilkový (nebo ovocný) pudinkový prášek nebo 2 sáčky čirého dortového želé (jedno balení je na množství 250ml šťávy)
šlehačka

Recept na přípravu:

Z mléka, pudinkového prášku a poloviny cukru za stálého míchání uvaříme hustý pudink, odstavíme, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.

Dortovou formu vypláchneme vodou a vyložíme potravinovou fólií.

Tvaroh smícháme se zbylým cukrem, postupně vmícháme vychladlý pudink a pokud je potřeba - podle chuti přisladíme.

Hmotu přendáme do připravené dortové formy, uhladíme a postupně do ní prstem vtlačujeme vedle sebe piškoty, rovnou stranou dolů - tolik vrstev, kolik se nám jich do hmoty vejde. Dáme do ledničky trochu ztuhnout.

Pak nahoru rozložíme broskve z kompotu - můžeme je pokrájet na měsíčky a ozdobně naskládat přes sebe. Šťávu z kompotu doplníme džusem nebo vodou na 500ml a uvaříme pudink (nebo podle návodu dortové želé) a nalijeme na rozložené broskve. Necháme zchladnout a celý dort dáme do druhého dne do lednice dobře ztuhnout.

Před podáváním můžeme zdobit ušlehanou šlehačkou.

Další recepty:
Borůvkový krém podáváme jako dezert.
Tvarohové řezy se zakysanou smetanou ůžeme ozdobit čokoládou.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Kakaová buchta pečená na plechu.
Banánový dort s karamelem ze salka.
Ledová káva se zmrzlinou dozdobená šlehačkou a grankem.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Dort sacher s jablky zdobíme šlehačkou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Borůvkový dort s jogurtem

Recepty
Motto

Nepečený broskvový dort vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.