Recepty > omáčky > nishime s tempehem v sladkokyselé omáčce
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
pórek, dýně hokaidó, kořenová petržel/pastiňák, tempeh, obilný slad, shoyu, zázvor, špaldové kernoto, cibule, amarant
Jak připravit tento recept:
Obilovina: Na oleji orestujeme cibuli, přidáme špaldové kroupy a amarant (jen 1-2 lžíce) a vodu a uvaříme. Bílkovina: Tempeh natural povaříme v zeleninovém vývaru, osušíme, nakrájíme, ofritujeme a ještě za horka zamícháme do následující marinády: Na oleji zapěníme lžíci sladu, přidáme shoyu a šťávu ze zázvoru. Zelenina: Nishime z pórku, dýně a kořenové petržele.
Další recepty:
Koprová omáčka se smetanou.
Zapečené těstoviny s uzeným masem a kyselou okurkou jako vhodnou přílohou.
Čočková polévka se zeleninou bez nutnosti ohřívání.
Houbová svíčková mírně okyselená.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojovky.
Rýže s hráškem posypaná strouhaným sýrem.
Pečená kachna s jablky a zelím a bramborovým knedlíkem.
Hamburská omáčka s houskovým knedlíkem.
Sojové maso na kmíně podáváme s těstovinami.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Tempeh s rýží a zeleninou ke kterému vmícháme brusinky.
Plněný meloun podáváme horký, ihned po upečení.
Pikantní kuřecí guláš do kterého přidáme nudličky kuřecího masa.
Hrnec na vaření rýže
Dozvíte se zde, jak se připravuje nishime s tempehem v sladkokyselé omáčce a recept na přípravu.