Recepty > polévky > nočková polévka z uzeného kolena
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr vývaru z uzeného kolena, polovina malé očištěné okrájené kapusty, maggi
Nočky: 1 bílek, 30 g hrubé mouky, 1 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Do vroucího vývaru zavaříme kapustu. Bílek ušleháme s moukou, solí, pepřem, olejem a petrželkou. Smícháním surovin si připravíme hmotu na noky. Malou lžičkou z připravené hmoty vykrajujeme nočky, které zavaříme do polévky z uzeného kolena.
Další recepty:
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Pikantní zelňačka kterou zjemníme smetanou.
Zeleninová polévka se zelím do které přidáme rozšlehaná vejce.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Zeleninová polévka s nudlemi na talíři posypeme parmezánem.
Kyselo s houbovo-vaječnou směsí.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Polévka z uzeného kolena se zakysanou smetanou.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Zelňačka s uzeným masem
Ochutnejte recept nočková polévka z uzeného kolena.