Recepty > polévky > nočky do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 vejce, dětská krupička, sůl, nasekaná petrželka nebo pažitka
Recept na přípravu:
Vejce rozklepneme do misky, osolíme a vmícháme krupičku, až vznikne hustší konzistence. Čím hustší, tím tužší nočky, čím řidší, tím lehčí a lehce se rozpadající nočky. Přidáme nasekanou petželku nebo pažitku. Z hmoty vykrajujeme lžičkou nočky, které vhazujeme do vroucí polévka a zavaříme 3-5 minut.
Další recepty:
Pekingská kuřecí polévka dochucená glutasolem.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Sýrové nočky do polévky a vývaru.
Boršč bez masa s uzeným tofu.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Boršč z červené řepy bez masa se strouhanou mrkví.
Fazolačka s klobásou pokrájenou.
Polévka s rýží a hráškem do které vložíme oříšek másla.
Červená zelňačka s řepou.
Nočky do rajské polévky ve které je zavaříme.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Polévka se sýrovými nočky
Nočky do polévky přináší na talíře vytříbenou chuť.