Recepty > polévky > normandská cibulačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
600 g cibule, 200 g strouhaného sýra, 1,5 litru vody, 1,5 litru bílého vína, 50 g másla, 30 g hladké mouky, tenké krajíčky bílé veky, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou a zarestujeme, podlijeme vínem, zamícháme a přilijeme vodu. Opepříme, osolíme a vaříme 30-40 minut. Pak tekutinu přecedíme a rozvařenou cibulku dáme stranou. Dno zapékací formy pokryjeme krajíčky veky, na tu navršíme připravenou cibuli, kterou hustě posypeme sýrem. Vrstvy střídáme, nakonec nalijeme do misky velmi opatrně cibulový vývar, počkáme, až se polévka vsákne, a končíme vrstvou strouhaného sýra. Asi čtvrt hodiny zapečeme v horké troubě.
Další recepty:
Srbská čorba z vepřového.
Žampionový krém vaříme.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Zapečená bramborová kaše s dušenou zeleninou.
Pohanková polévka s houbami do které přimícháme pohanku, sůl a pepř.
Brokolicová krémová polévka kterou podle chuti dosolíme.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Jemná cibulačka s rozšlehaným vejcem.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Cibulačka z červené cibule
Normandská cibulačka má své chuťové kouzlo.