Recepty

Recepty > polévky > normanský květákový krém

Normanský květákový krém

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 velký květák, 800 ml vývaru z hovězího masa a morkových kostí, 200 ml mléka, 2 žloutky, 40 g másla, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě. Zbytek této vody přilijeme k vývaru a do připravené tekutiny propasírujeme měkký květák. Poaříme asi 8 minut a přilijeme 2/3 mléka. Znovu krátce povaříme, odstavíme, vložíme máslo a vmícháme žloutky rozšlehané ve zbytku mléka. Polévku podle chuti dopepříme a dosolíme.

Další recepty:
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Krémová žampionová polévka se dvěma sýry.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Mexická salsa s chilli.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Mexická rajčatová polévka podáváme s čerstvým koriandrem.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Telecí polévka

Recepty
Motto

Normanský květákový krém má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.