Recepty

Recepty > polévky > novoroční česneková polévka (Oukrop)

Novoroční česneková polévka (Oukrop) recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

Ingredience, které jsou potřeba pro přípravu, naleznete v textu receptu.

Recept na přípravu:

5 oloupaných stroužků česneku rozetřeme se solí a dáme do 1,5 l osolené vody. Přidáme kmín, na kostečky nakrájené brambory, na špičku nože strouhaného zázvoru, majoránku a husí nebo vepřové sádlo. Vaříme tak dlouho, až brambory změknou. Hotovou polévku opepříme a přidáme nakrájený, na sádle opečený chléb.

Další recepty:
Valašská kyselica s brambory, smetanou a mlékem.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Hovězí Eintopf do kterého přidáme bílé fazole.
Jemné játrové knedlíčky do polévky zavaříme.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Soljanka po gruzínsku posypaná nadrobno posekanou petrželkou.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Španělská česneková polévka

Recepty
Motto

Novoroční česneková polévka (Oukrop) přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.