Recepty > polévky > nudlová polévka z králíka
Suroviny potřebné pro přípravu:
králičí předek, 250 g uzeného bůčku, 70 g kořenové zeleniny, 2 rajčata, špetka soli, několik kuliček pepře, polévkové koření, cibule, bobkový list, petrželka
Recept na přípravu:
Pokrájenou cibuli a zeleninu orestujeme na tuku do zlatova, zalijeme vodou, osolíme přidáme nakrájena rajčata, bobk. list, celý pepř, králika a uzený bůček nakrájeny na kostičky a vše vaříme až do změknutí masa. Maso odebereme od kosti, nakraájíme na kostičky a vložíme zpět do polévky. Uvařime klasické nudle v hrnci s vodou, překapeme a podaáváme.
Další recepty:
Slovenská kapustnica do které přidáme kysanou smetanu.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Mexická fazolačka chuťově doladěná estragonovým octem.
Rychlá sýrová polévka s rohlíkem.
Česnečka s bramborem který vyříme do změknutí.
Svíčková z králíka halali rozmixovaná.
Ovarová polévka s kroupami kterou dochutíme česnekem.
Krémová zelňačka dochucená vegetou.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny předem uvařenými.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Zimní zeleninová polévka kterou zmrazíme.
Thajská nudlová polévka
Nudlová polévka z králíka má své chuťové kouzlo.