Recepty

Recepty > vánoční cukroví > nugátoví ježci

Nugátoví ježci recept

Potřebné suroviny:

50 g cukru moučka, 15 g kakaa, 70 g strouhaných piškotů, 50 g ztuženého tuku, 50 g strouhaných lískových ořechů, 1 lžička mleté skořice, 1 vejce, 2 lžíce javorového sirupu, 1 lžička pomerančové kůry, 1 lžička citronové kůry, mandle, rozinky

Postup přípravy:

V misce smíchejte cukr moučka, kakao, strouhané piškoty, lískové oříšky, tuk, kakao a vejce. Přidejte javorový sirup, pomerančovou a citronovou kůru. Vytvořte tužší těsto, ze kterého vytvarujte ježky. Místo bodlinek použijte nakrájené mandle, oči a čumáček ozdobte rozinkami. Nechte 1 den v chladu.

Další recepty:
Čokoládové úly vyklopte na kulatý piškot.
Fíkové pusinky upečeme v troubě.
Jemné kokosové vánoční cukroví ozdobíme polevou nebo čokoládou.
Marcipánové košíčky s bílou kandovanou třešní.
Jablkový salám necháme vysušit.
Fíkové řezy nakrájejte na řezy.
Kokosky se sněhem z kokosu a bílků.
Kokosová roláda s marmeládou kterou studenou nakrájíme.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Vánoční chlebíček krájejte na silnější plátky.
Vánoční biskupský chlebíček nakrájíme na plátky.
Kokosky z bílků vložíme do trouby.
Jablečné kuličky

Recepty
Motto

Tuto pochoutku přináší recept nugátoví ježci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.