Recepty > ostatní > obložený zapečený chléb
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
4 krajíce chleba, 2 červené papriky, 2 cibule, 8 plátků moravského uzeného, 1 lžíce másla, 2 stroužky česneku, hořčice, 4 lžíce strouhaného sýra, sůl, olej nebo sádlo na smažení
Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, papriky na nudličky a chvíli podusíme na rozpáleném másle.
Krajíce chleba osmažíme pouze z jedné strany na rozpáleném oleji nebo sádle. Osmaženou stranu osolíme, potřeme česnekem, hořčicí, obložíme masem, přidáme cibulovo-paprikovou směs, posypeme nastrouhaným sýrem a na vymazaném plechu zapečeme, až se sýr rozteče a zrůžoví.
Další recepty:
Kuřecí směs s rýží podáváme posypanou strouhaným sýrem.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Topinky s masovou směsí posypeme strouhaným eidamem.
Kuřecí kousky s nivou podáváme s těstovinami.
Topinky v troubě ještě teplé konzumujeme.
Zapečený květák se šunkou a sýrem dáme na 20 minut zapéct do trouby.
Bramborový guláš s uzeninou posypeme majoránkou.
Pečené kuře se sýrem podáváme s topinkami.
Žitný chléb z kvásku necháme alespoň hodinu vychladnout.
Zapečený květák se smetanou podáváme s brambory.
Rychlá vajíčková polévka do které přidáme sůl a nasekanou petrželku.
Hermelínové karbanátky osmažíme v rozpáleném oleji.
Těstoviny s tuňákem z konzervy můžeme postrouhat parmazánem.
Ďábelské topinky
Recept, podle kterého připravíte jídlo obložený zapečený chléb.