Recepty > omáčky > octová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 vejce natvrdo, polovina lžičky hořčice, sůl, mletý pepř, 250 ml oleje, ocet, zelená petržel
Jak připravit tento recept:
Jeden vaječný žloutek utřeme s hořčicí, přidáme špetku soli a pepře. Za stálého míchání přilíváme olej a ocet. Nakonec vmícháme sekanou petržel a jemně usekaná vejce.
Podáváme ke smaženým nebo pečeným rybám.
Další recepty:
Domácí majonéza mixovaná ve vysoké nádobě.
Italská polévka s rýží ke které přidáme pyré z mrkve.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Hovězí maso s křenem ke kterému přimícháme křenovou pastu.
Křenová polévka podle chuti dosolená.
Sekaná se sýrem a křenem kterou pečeme asi 45 minut.
Koprová omáčka se smetanou.
Majonéza z mléka s octem, pepřem a hořčicí.
Polévka z uzené ryby do které vmícháme rybí maso.
Kotlety na šlehačce zalijeme šlehačkou.
Jednoduchá rajská polévka s citronovou šťávou.
Kuře s hořčičnou omáčkou podáváme s vařenými těstovinami.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Křenová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje octová omáčka a recept na přípravu.