Recepty

Recepty > polévky > odležená polévka z červené řepy

Odležená polévka z červené řepy

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g červené řepy, 3 stroužky česneku, ocet, cukr, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Řepu očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na nudličky (můžeme také nastrouhat na hrubém struhadle). Vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, opepříme a přidáme se solí utřený česnek. Přikryjeme pokličkou a odložíme na tři dny do chladu. Pak řepu propasírujeme přes hustý cedník, podle chuti osladíme, osolíme, okyselíme octem a chvíli povaříme. Podáváme jak na teplo tak na studeno.

Další recepty:
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Polévka z mražené kukuřice ke které podáváme opečené houstičky.
Andaluské gazpacho podáváme s pečivem.
Vichyssoise krém je francouzské jídlo.
Cibulačka se smetanou a špetkou cukru.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Brokolicová krémová polévka s kostičkami rohlíků.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Španělská polévka gazpacho

Recepty
Motto

Odležená polévka z červené řepy má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.