Recepty

Recepty > polévky > odpalované noky do polévky

Odpalované noky do polévky

Suroviny potřebné pro přípravu:

1dl mléka, 10g másla, 60g hrubé mouky, 1 menší vejce, sůl, špetka muškátového květu

Recept na přípravu:

Do vařícího osoleného mléka přidejte máslo, tenkým praménkem a za stálého míchání vsypte krupici a za stálého míchání vařte - odpalujte, až se těsto nebude lepit na vařečku a na stěny nádoby. Do trochu prochladlého těsta vmíchejte vejce a muškátový květ, navlhčenou lžičkou vykrajujte noky, zavařte je do vařící osolené vody a vařte asi 3 minuty. Vařené noky vyjměte, propláchněte studenou vodou a okapané vložte do vývaru. Noky můžete zavařit přímo do polévky. Noky také můžete osmažit v rozpáleném oleji a poté při podávání vložit do polévky.

Další recepty:
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Morkové knedlíčky vaříme 3-4 minuty.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Houskové knedlíčky do polévky vaříme přibližně 4 minuty.
Polévkové kapání uvaříme.
Celestýnské nudle jsou zavářka.
Drožďové knedlíčky do polévky které zaváříme.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Vývar z morkových kostí nakonec ochutíme.
Domácí majonéza z vejce a oleje.
Polévka šči s mírně kyselou smetanou v omáčníku.
Domácí klobásy dopečeme dočervena.
Odpalované noky

Recepty
Motto

Odpalované noky do polévky má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.