Recepty

Recepty > ostatní > odpolední smažený chléb

Odpolední smažený chléb

Suroviny potřebné pro přípravu jídla:

chléb
Pomazánka: 5 trojuhleníčků taveného sýra, 1 velká cibule, 2 vejce, 100g salámu, případně česnek
+ strouhanka a olej

Postup přípravy:

Chléb nakrájíme na krajíčky nebo půlkrajíčky, namažeme pomazánkou, těsně před smažením namazanou stranou otiskneme do strouhanky a touto stranou vložíme do rozpáleného oleje. Když je tato strana osmažená, topinku otočíme a osmažíme i z druhé strany. Z obou stran osmažené chleby vyjmeme z oleje a položíme na ubrousky, aby vysály přebytečný tuk. Jíme ještě teplé.

Pomazánka: Cibuli nadrobno nakrájíme, salám nastrouháme nahrubo, utřeme se sýrem a vmícháme syrová vejce. Pokud máme rádi, můžeme přichutit i česnekem.

Další recepty:
Kuřecí kousky s nivou podáváme s těstovinami.
Topinky v troubě ještě teplé konzumujeme.
Zapečený květák se šunkou a sýrem dáme na 20 minut zapéct do trouby.
Bramborový guláš s uzeninou posypeme majoránkou.
Pečené kuře se sýrem podáváme s topinkami.
Kuřecí směs s rýží podáváme posypanou strouhaným sýrem.
Žitný chléb z kvásku necháme alespoň hodinu vychladnout.
Kachní roláda posypaná kmínem.
Rychlá vajíčková polévka do které přidáme sůl a nasekanou petrželku.
Hermelínové karbanátky osmažíme v rozpáleném oleji.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Těstoviny s tuňákem z konzervy můžeme postrouhat parmazánem.
Topinky s masovou směsí posypeme strouhaným eidamem.
Ďábelské topinky

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíte jídlo odpolední smažený chléb.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.