Recepty > omáčky > okurková omáčka se smetanou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 velké kyselé okurky, 20 g mrkve, 30 g másla, 40 g mouky, šťáva z poloviny citronu, 150 ml zakysané smetany, kopr, vývar, 1 lžička moučkového cukru
Jak připravit tento recept:
Mrkev oloupeme, nastrouháme a z másla, strouhané mrkve, mouky a moučkového cukru si připravíme žlutou jíšku, zředíme ji vývarem, rozmícháme, přidáme na kostičky nakrájené okurky, trochu kopru a omáčku povaříme. Před podáváním do okurkové omáčky vmícháme zakysanou smetanu, citronovou šťávu, připadně ji podle chuti dosladíme a necháme přejít varem.
Další recepty:
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Borůvkový trhanec z palačinek.
Brokolicová krémová polévka se smaženými kostičkami z rohlíků.
Kuře na medu, česneku a zázvoru na marinádu.
Studená okurková bulharská polévka s žitným chlebem.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Borůvkový žahour k přelití lívanců.
Rajská omáčka s hovězím masem a vhodnou přílohou.
Houbová polévka se smetanou a drceným kmínem.
Okurková omáčka se sýrem.
Koprová omáčka se smetanou.
Majonéza za 5 vteřin vyšlehaná.
Okurková omáčka s hovězím masem
Dozvíte se zde, jak se připravuje okurková omáčka se smetanou a recept na přípravu.